18 september 2010 In de media

Zjordania ziet Vitesse weer niet winnen

Merab Zjordania heeft Vitesse zaterdag opnieuw niet zien winnen. In GelreDome kwam de Arnhemse ploeg niet langs NAC Breda: 0-0.
Zjordania is nu ruim een maand eigenaar van Vitesse. Sindsdien verloor de ploeg van FC Twente (0-3), Ajax (4-2), Feyenoord (4-0) en Heerenveen (2-1) en speelde het dus gelijk tegen NAC. Vitesse begon als nummer zeventien aan de zesde speeldag in de eredivisie en schiet met het gelijkspel weinig op.

Vitesse-trainer Theo Bos moest vlak voor het duel met NAC nog een wijziging doorvoeren in zijn elftal. Rechtsback Frank van der Struijk raakte geblesseerd tijdens de warming-up. Zijn plek werd ingenomen door nieuwkomer Guram Kashia. De international van Georgië is de vijfde aankoop van Zjordania die in het elftal is gekomen.

Kashia maakte een uitstekend debuut. Hij maakte de enige kans van NAC onschadelijk, toen hij voor de rust de doorgebroken Anthony Lurling met een sliding het scoren belette. Net als een week eerder in Heerenveen speelde Vitesse aardig combinatievoetbal, maar strandde de ploeg in de afronding. Nemanja Matic, Isama:il Aissati (voor rust) en Nacer Barazite, Wiljan Pluim, invaller Julian Jenner, Civard Sprockel (kopbal van lijn gehaald) en Aissati (na rust) lieten mooie kansen liggen. Het is zonneklaar dat Vitesse met smart wacht op de entree van Marcus Pedersen, de nieuwe spits die vanwege een liesblessure nog niet inzetbaar is.

Bij de wedstrijd waren voor de vierde keer een aantal veteranen op uitnodiging aanwezig, in het kader van de 66ste keer dat de Slag om Arnhem is herdacht.

Vitesse – NAC 0-0

Opstelling Vitesse: Room; Kashia, Sprockel, Rajkovic, Büttner (86.Caldirola); Pröpper, Matic; Barazite (81.Stevanovic), Aissati, Nilsson; Pluim (68.Jenner).

De Gelderlander

Hoofdsponsor: