10 mei 2016 In de media

Zoektocht naar nieuwe trainer begonnen

​Met het vertrek van Rob Maas moet Vitesse op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Volgens technisch directeur Mo Allach heeft de club nog met geen enkele kandidaat gesproken. Toch heeft de Arnhemse club wel een schaduwlijst.
Enkele weken geleden werden voorzichtig wat lijntjes uitgegooid naar Alfred Schreuder. De voormalig trainer van FC Twente staat onder contract bij het Duitse 1899 Hoffenheim en heeft inmiddels aangegeven daar te gaan verlengen. Mogelijk is Schreuder los te weken bij de Bundesliga-club onder het mom van positieverbetering.

Maar er zijn meer opties. Allach heeft achter de schermen aangegeven gecharmeerd te zijn van ADO-trainer Henk Fraser. De technisch directeur en ADO-trainer hebben veel gemeenschappelijke vrienden in het voetbal. Fraser is sinds 2014 hoofdtrainer in Den Haag en heeft in de Hofstad te maken met de inmenging van eigenaar Hui Wang.

Op Papendal zingt de naam van Erwin van de Looi rond. De huidige trainer van FC Groningen loopt uit zijn contract en kan op veel steun rekenen vanuit de Arnhemse jeugdopleiding. Bovendien heeft Van de Looi een verleden als Vitesse-speler. Ook Henk ten Cate, John Stegeman, Jos Luhukay en clubman Edward Sturing staan er goed op in Arnhem.
 

NB: Wij plaatsen dit artikel van een derde bronpartij onder de nadrukkelijke vermelding ‘gerucht’. Een transfer is pas concreet of definitief als het door Vitesse op de eigen site Vitesse.nl wordt bevestigd.

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: