21 maart 2019 In de media

Zomeraankoop van Vitesse speelt niet: ‘Dit is niet wat ik had verwacht’

Rasmus Thelander is niet happy met zijn situatie in Arnhem. De Deense verdediger krijgt dit seizoen amper speelminuten van trainer Leonid Slutskiy.
Woensdag stond de stopper negentig minuten op het veld tijdens een oefenpotje met sc Heerenveen (1-1). "Hiermee moet ik het nu eenmaal doen. Dan geef ik ook alles. Hier houd ik nog een beetje wedstrijdritme."

Zijn situatie in Arnhem is momenteel uitzichtloos. "Als sportman is dit heel erg moeilijk. Als mens ben ik gelukkig bij Vitesse. De club en de mensen – dat is allemaal goed. Maar ik wil voetballen. Dat is mijn passie. Ik heb nu een gebrek aan vertrouwen. Dat is helder."

Afgelopen zomer signeerde Thelander een driejarig contract bij Vitesse. Maar wat nu? "Natuurlijk denk ik na. Ik kwam na een heel goed seizoen in Zwitserland naar Nederland. Zürich plaatste zich voor Europees voetbal. Dan is dit duidelijk niet wat ik had verwacht. Maar: dit is wel stof voor ná het seizoen. Ik doe nu mijn best. Als de coach mij nodig heeft, moet ik klaarstaan."

Thelander kwam in de Eredivisie tot vijf basisplaatsen en drie invalbeurten. 

Voetbalprimeur / foto’s SV

Hoofdsponsor: