6 november 2015 In de media

Zondag collecte voor stichting Jaimy

Aanstaande zondag wordt er voorafgaand aan Vitesse vs AZ gecollecteerd voor Stichting Jaimy. Vitesse werkt al jaren samen met de stichting en wil hiermee een positieve bijdrage leveren aan de doelstelling van Stichting Jaimy: Kinderen met kanker, weer even kind laten zijn.
Oprichters van Stichting Jaimy, Hein en Tonny van Boxel, verloren hun zoon Jaimy op 9-jarige leeftijd, aan deze verschrikkelijke ziekte. Jaimy zag gedurende zijn ziekbed dat er weinig speelgoed beschikbaar was voor zijn medepatiëntjes. Om die reden is hij zelf gestart met het inzamelen van speelgoed voor andere kinderen. Zijn ouders zetten zich nu in om kinderen in vijf kinderoncologische centra in Nederland te voorzien van goederen, voornamelijk speel- en leermateriaal, en om mee te helpen in het realiseren van speciale speelruimten voor de kinderen.

Vitesse heeft veel bewondering voor de manier waarop Hein en Tonny zich dagelijks hartstochtelijk inzetten voor de stichting. Naast de jaarlijkse collecte en line – up heeft Vitesse samen met Stichting Jaimy een postvak in Rijnstate waar kinderen een brief aan hun favoriete speler kunnen sturen. In april werd Hein van Boxtel Koninklijk onderscheiden voor zijn inzet voor de Stichting Jaimy. 

Theo Janssen, ambassadeur van Stichting Jaimy, roept supporters op om Stichting Jaimy te steunen. De collectanten staan zondag bij de toegangsdeuren van de promenade. De opbrengsten van de collecte gaan naar een nieuwe kinderruimte in ziekenhuis Rijnstate. Meer informatie over Stichting Jaimy kunt u vinden op www.stichtingjaimy.nl
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: