19 februari 2021 In de media

Zondag doelstelling voor Vitesse: ‘Terug naar het oude niveau’

In speelronde 23 staat voor Vitesse de uitwedstrijd tegen PSV op het programma. Het verschil tussen de nummers 2 en 4 is vijf punten. “PSV-uit is een mooie wedstrijd en we kijken er naar uit om een goede wedstrijd te spelen en ons daarmee terug te kunnen knokken”, aldus verdediger Jacob Rasmussen.

Vitesse versloeg PSV eerder dit seizoen in eigen huis met 2-1. Het betekende de eerste overwinning ooit in GelreDome op de ploeg die in 2018 voor het laatst landskampioen werd. In de voorbereiding oefenden beide ploegen tegen elkaar in Eindhoven. Door doelpunten van Danilho Doekhi en Cody Gakpo werd het medio augustus 1-1.

PSV verloor afgelopen donderdag in Griekenland het duel in de Europa League met 4-2 van Olympiakos. Aan Jacob Rasmussen de vraag of het midweekse duel een voordeel is voor zijn ploeg. “Dat idee heb ik niet. Een club als PSV is dit gewend”, aldus de verdediger die in de thuiswedstrijd tegen PSV voor de 1-0 zorgde. “Daarbij moet een voetballer elke drie dagen in staat zijn een wedstrijd te spelen.”

Ook de hoofdtrainer ziet het niet als een groot voordeel dat PSV donderdag nog in Griekenland een wedstrijd speelde. “Het resultaat is niet wat ze hadden gewild, verder denk ik niet dat het veel invloed heeft.” Letsch kijkt liever naar zijn eigen ploeg. “We hebben in onze analyse duidelijk kunnen zien wat er misgegaan is in de wedstrijd tegen FC Twente. We hebben de afgelopen week hard gewerkt aan de manier waarop we graag willen voetballen. Zondag is het zaak om dat ook te laten zien.”

Zowel PSV als Vitesse wist vorige week niet te winnen in de competitie. Rasmussen baalt nog altijd als de wedstrijd tegen FC Twente voorbij komt. “Het gevoel om terug te komen na de mindere resultaten is groot. Bij mij en de rest van de spelersgroep. PSV-uit is ook nog een mooie wedstrijd en iedereen kijkt er naar uit. Het plan is om te winnen. Dat klinkt simpel, maar is het natuurlijk niet. We gaan in ieder geval alles geven om een goed resultaat te behalen.”

In de Europese ontmoeting maakte Mario Götze zijn rentree en scoorde spits Zahavi tweemaal. Olivier Boscagli viel uit met een blessure. Voormalig Vitessenaar Marco van Ginkel loste in de slotminuten Ryan Thomas af. Bij Vitesse is iedereen inzetbaar.

PSV vs Vitesse is de afsluitende wedstrijd in speelronde 23 en begint zondag om 16.45 uur.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: