7 februari 2018 In de media

Zuid-Afrikaanse boycot voor Serero

Thulani Serero is niet langer welkom in het nationale team van Zuid-Afrika. De middenvelder van Vitesse krijgt een boycot na een ruzie met bondscoach Stuart Baxter in de kwalificatiereeks voor het WK in Rusland.
Serero (27) botste in de kwalificatie met Baxter over speeltijd. Hij werd telkens geselecteerd voor Bafana Bafana, maar zat dan louter op de bank.

De middenvelder van Vitesse stelde daarom als eis dat hij alleen de reis naar Zuid-Afrika zou maken als hem in het tweeluik met Senegal speeltijd werd gegarandeerd. De spelmaker uit Johannesburg, voorzien van 38 caps, achtte de zware reizen zonder bijdrage zinloos. Het vrat alleen maar energie, die hij juist in de eredivisie en (op dat moment) Europa League hard nodig had.

Verhouding voorbij
De toch al broze verhouding met Baxter was daarmee voorbij. Thulani ‘Cream’ Serero wordt ‘permanent’ niet meer opgenomen. Dit is door de Zuid-Afrikaanse voetbalbond (SAFA) bevestigd tegenover Independant Online in Zuid-Afrika.

Serero had eerder al problemen met de Zuid-Afrikaanse bond. Vanwege belangen bij Ajax miste hij in 2014 al een interland. Hij zegde in die periode ook af voor een trainingskamp. 

De SAFA neemt de maatregel, om de discipline aan te halen bij het nationale team. Bondscoach Baxter hekelt de instelling van de spelersgroep.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: