13 februari 2010 In de media

Zuiddoek presentatie tijdens Vitesse – Twente

Het Zuiddoek wordt door de SV tijdens Vitesse – FC Twente gepresenteerd. Het doek is 40 x 25 meter breed en zal een groot gedeelte van de Zuidtribune bedekken.

Het Zuiddoek wordt door de SV tijdens Vitesse – FC Twente gepresenteerd. Het doek is 40 x 25 meter breed en zal een groot gedeelte van de Zuidtribune bedekken.
Een groter formaat bleek niet mogelijk, omdat anders het gewicht de 300 kilo overstijgt en het niet meer hanteerbaar zou zijn. Bovendien stuit het dan op bezwaren tegen de geldende veiligheidsmaatregelen.

Een interview met de producent van het doek, firma Bordbusters uit Huissen, waarin het productieproces beschreven wordt, kunt u op Vitesse.org vinden.

Het doek is voor het grootste gedeelte door Vitesse trainer Theo Bos en zijn selectie gesponsord uit de boetepot welke Theo en zijn spelers zichzelf hadden opgelegd, na het verlies in de bekerwedstrijd tegen Groningen. De SV heeft het restantbedrag betaald.

Helaas kan ontwerper René Salomons bij de presentatie niet aanwezig zijn omdat hij herstellende is van een enkeloperatie. Op een later tijdstip zal de SV de ontwerper bedanken. Elders op Vitesse.org treft u een interview met René aan waarin hij o.a. toelicht hoe hij tot zijn ontwerp is gekomen en welke keuzes hij heeft gemaakt.

Het winnende doek is uitgekozen door een jury bestaande uit supporters van alle tribunes en Vitesse trainer Theo Bos. Alle Vitesse supporters zijn gedurende twee maanden in de gelegenheid gesteld hun eigen ontwerp in te sturen. Tweeëntwintig personen hebben gereageerd.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: