22 december 2010 In de media

Zuur einde voor Room

Laatste wedstrijd van 2010 wordt drama voor eerste doelman

Eloy Room werd dit sei­zoen de eerste keeper van Vitesse. In de winter praat de 21-jarige goalie over ver­lenging van zijn aflopende con­tract. Hij is dus een van de weini­ge Vitessenaren die tevreden kan zijn, maar gisteravond ging hij gru­welijk in de fout. Uitgerekend in het laatste optre­den van het kalenderjaar maakte Room de flagrante fout die nage­noeg iedere doelman wel een keer­tje maakt in zijn loopbaan. Uitgere­kend in de belangrijke KNVB-be­kerpartij tegen FC Twente, waar Vitesse zocht naar een strohalm richting Europees voetbal.

„Het is een fout, daar moet ik van leren”, zei Room na afloop van het dik verloren duel uit de acht­ste finale, waarin hij een houdbaar schot van Theo Janssen onder zich door liet gaan (1-0). „Ik stond goed opgesteld. De bal stuiterde, maar dat is geen excuus. Ik had die bal moeten pakken. Het was ge­woon een fout van mij.”

Voor een jonge doelman bleef Room opvallend rustig onder zijn eerste fout in de Arnhemse hoofd­macht.

„ Zoiets kan altijd een keer gebeuren, want je weet dat alle keepers dit wel een keertje meema­ken in hun loopbaan. Voor mij is het de eerste keer in het eerste elf­tal van Vitesse. Je weet als keeper dat dit soort wedstrijden er ook tussen zit.”

De ketser bleek het breekpunt rich­ting de grote nederlaag. Tot dat moment was Vitesse zelfs de bete­re ploeg in Enschede, maar na de openingstreffer was het snel ge­daan met de kansen voor Vitesse in het bekertoernooi. „Het eerste doelpunt was een tik”, wist Room. „Daarna was de organisatie weg.

Dat is ons al vaker gebeurd dit sei­zoen, dat we best goed spelen maar dat het vervolgens omkeert nadat we een doelpunt tegen krij­gen. We hebben na de 1-0 als team gefaald.”

Na het vertrek van Piet Velthuizen naar Spanje werd Room de eerste doelman van Vitesse. Zowel onder trainer Theo Bos als onder de hui­dige coach Albert Ferrer hield hij Matej Delac achter zich. Room is derhalve een van de weinige spe­lers van Vitesse, die met een goed gevoel kan terugkijken op de eer­ste maanden van de club sinds de komst van eigenaar Merab Zjorda­nia.

Maar door één actie in Enschede gaat hij toch met een zuur gevoel de winterstop in. „Het was een be­langrijke wedstrijd, omdat de be­ker de kortste weg is naar Euro­pees voetbal”, stelde Room. „Maar ik moet hier niet te lang bij stil staan. Ik heb dit seizoen ook veel wedstrijden goed gekeept.”

Ferrer haalt hard uit naar spelers

ENSCHEDE – Trainer Albert Ferrer van Vitesse heeft gisteravond na de ontluisterende bekernederlaag bij FC Twente (5-0) hard uitge­haald naar zijn spelers.

Ferrer verweet hen een gebrekkige ‘attitude’. „ Als je niet de juiste in­stelling hebt en geen teamspeler bent, haal je nooit de top. Ik heb vandaag te veel spelers gezien bij wie de instelling beneden peil was. Je kunt geen twintig minuten of een helft voetballen, je moet ne­gentig minuten voetballen”, sprak Ferrer na afloop in De Grolsch Ves­te voor de camera’s. „Daar zijn we nu een maand mee bezig. Het eni­ge dat we kunnen doen is hard blij­ven werken.”

Opvallend was dat de Spanjaard na afloop niet kwam opdagen bij de persconferentie. ‘Hij laat zich verontschuldigen’, liet Twente’s perswoordvoerder weten. ‘ Een re­den heeft hij niet gegeven’.

Trainer Michel Preud’homme van FC Twente kwam wel opdagen, maar had geen antwoord op de vraag of Theo Janssen zijn laatste wedstrijd voor Twente had ge­speeld. „ Er heeft zich bij ons geen club gemeld voor hem, maar je kunt nooit uitsluiten dat hij ver­trekt”, sprak de Belg.

Janssen zelf gaf na afloop ook geen uitsluitsel over zijn toekomst. Wel over de reden waarom hij na zijn openingstreffer niet jubelde. „Ik juich sowieso niet als ik scoor te­gen Vitesse en al helemaal niet bij zo’n goal. Het was een slechte goal.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: