18 januari 2017 In de media

Zwaar regime voor Büttner

Alexander Büttner traint voorlopig drie keer per dag bij Vitesse. De back wordt, mede op eigen verzoek, door de Arnhemse club aan een zwaar regime onderworpen om zo snel mogelijk weer fit te worden.
De Doetinchemse prof moet een fikse fysieke en conditionele achterstand wegwerken. Büttner (27) tekende maandag een contract tot juli 2019 bij Vitesse.

De Achterhoeker stelde zelf twee tot drie weken nodig te hebben om weer bij de spelersgroep aan te kunnen sluiten. De staf van Vitesse is voorzichtiger. De back heeft in het afgelopen half jaar maar vier wedstrijden gespeeld bij Dinamo Moskou, de club waar hij vorige week zijn contract liet ontbinden. Hij mist behalve inhoud ook wedstrijdritme.

Büttner treft voor het speciale trainingsprogramma bij Vitesse onder andere een oude bekende. Sinds dit seizoen is Jurgen Seegers de fysiektrainer bij de Arnhemse club. De coach werkte vorig jaar bij Anderlecht. De Brusselse club huurde Büttner een half seizoen van Moskou. Seegers heeft bij de conditietesten nu mooi vergelijkingsmateriaal.

,,Alexander is met grote ambities ingestapt", stelt trainer Henk Fraser van Vitesse. ,,Dat is alleen maar te prijzen. Hij wil nu zo snel mogelijk fit worden. Daarvoor hebben we een intensief, maar vooral ook verantwoord programma uitgezet."
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: