10 februari 2010 In de media

Zwaarbevochten zege VVV op Vitesse

VVV-Venlo heeft zondag met een zwaarbevochten 2-0 zege op Vitesse goede zaken gedaan in de strijd om klassebehoud.
De Limburgers hadden daarbij in De Koel wel eerst de hulp van Vitesse nodig. Civard Sprockel gleed de bal in eigen doel. Patrick Paauwe maakte in de slotfase met een prachtige vrije trap de 2-0. Door de zege haakt VVV aan bij de middenmoot op de ranglijst.
Een opvlieging van Adil Auassar resulteerde voor rust in de openingstreffer. De middenvelder dook het strafschopgebied in, zette scherp voor en zag tot zijn verrassing dat Sprockel de bal in zijn eigen doel gleed. Het was ook meteen de enige goed opgezette Venlose aanval.

VVV speelde in het eerste bedrijf slordig, met Gonzalo Garcia als grootste voorbeeld. De vervanger van Keisuke Honda leed veel balverlies, waardoor menige aanval vroegtijdig stuk liep. De beste kansen waren voor Vitesse, maar doelman Kevin Begois redde bekwaam op schoten van Santi Kolk en Nicky Hofs.

VVV had meteen na de hervatting het duel moeten beslissen, maar Sandro Calabro en Ruben Schaken misten of moesten hun meerdere erkennen in doelman Piet Velthuizen. De derde doelman van Oranje redde ook knap op een afstandsschot van Auassar. Vitesse, dat zonder de geblesseerde topschutter Lasse Nilsson aantrad, drong meer aan, maar het leidde niet tot grote kansen. De enige mogelijkheid was voor invaller Alexander Büttner, maar diens inzet was veel te slap. Paauwe stelde in de slotfase de Venlose zege veilig door de bal uit een vrije trap achter Velthuizen te schieten

De Telegraaf

Hoofdsponsor: