31 januari 2012 In de media

Zwak Vitesse maakt ambities niet waar

Vitesse is op teleurstellende wijze uitgeschakeld in het bekertoernooi. Een flinke tegenvaller voor de ambitieuze club van Merab Jordania dat met een plek in de halve finales een flinke stap had gezet richting het grote doel van Europees voetbal.
Maar zover kwam het niet in de matig gevulde Gelredome. Vitesse bleek een flinke maat te klein voor Heerenveen dat met een verdiende 1-2 zege terugkeerde naar Friesland.

In de eerste helft gebeurde weinig bijzonder voor beide doelen. Heerenveen voetbalde beter, terwijl een slap en plichtmatig spelend Vitesse er nauwelijks in slaagde een fatsoenlijke aanval op te bouwen. De Friezen, die Zomer al na 8 minuten met een hoofdblessure zag wegvallen, kregen met Van La Parra (schot naast) en Elm (vrije trap) mogelijkheden. Vitesse was vooral slordig en speelde ook onsamenhangend. Enige creativiteit ontbrak. Vooral Chanturia bakte er niets van. Toch kwam de thuisploeg vlak voor rust wel geflatteerd op voorsprong.

De tot dan toe onzichtbare vleugelspits Ibarra stoomde in hoog tempo op vanaf eigen helft, spits Pedersen maakte slim ruimte en middenvelder Aborah schoot vanaf links hard binnen. Het was de eerste uitgespeelde kans voor Vitesse dat op alle fronten niet opgewassen bleek tegen subtopper Heerenveen.

Ook in de tweede helft viel er voor de fans van de thuisploeg weinig te genieten. Heerenveen was opnieuw gevaarlijker en maakte veel minder domme fouten. Elm kreeg de kansen. Eerst was de Zweed dichtbij met een schot dat hoog over ging en daarna redde Velthuizen op een harde knal. Maar uit een corner van Narsingh was het wel raak. Elm knikte de bal bij de tweede paal ongehinderd binnen.

Vitesse was volledig van slag en stond vijf minuten later zelfs met 1-2 achter. Nu was het Janmaat die vanaf de rechterkant spits Dost vond. De topscorer van de eredivisie drukte simpel af. De ploeg van John van den Brom kon zich ook daarna niet in de wedstrijd terugknokken en overtuigde ook na de tegengoals allerminst. Dat de Arnhemse club in negentig minuten slechts een kans kreeg, zegt voldoende.

Van Aanholt, die zwak begon maar zich redelijk herstelde, probeerde het in blessuretijd met een schot van grote afstand waarbij invaller Havenaar in de rebound bijna kon profiteren. Jonathan Reis bleef de hele wedstrijd op de bank. Een verlenging was ook veel te veel geweest voor Vitesse, dat in 2012 tot nu toe alle duels verloor.

Omroep Gelderland TxT

Hoofdsponsor: