28 november 2012 In de media

Zware poulewedstrijden voor Van Ginkel

Woensdag was de loting voor het jeugd-EK van 2013 in Iraël. Vitessenaren Van Ginkel en Pröpper zijn vaste waarden van het jong-Oranje van trainer Cor Pot. Ook Patrick van Aanholt werd met regelmaat opgeroepen.
Hoewel Jong Oranje-coach Cor Pot op het jeugd-EK van 2013 in Israël liever de grote landen was ontlopen, ziet hij toch positieve punten aan de loting van woensdag. In Tel Aviv kwamen titelverdediger Spanje, Rusland en Duitsland (winnaar van 2009) als tegenstanders in Groep B uit de koker.

‘Dat zijn heel sterke landen’, beaamt Pot in het programma VI Vandaag. ‘Maar het zijn ook mooie tegenstanders. Je weet dat een dergelijke zware loting eruit kan komen. Maar vergeet niet: het zijn natuurlijk ook heel mooie wedstrijden tegen fantastische landen. Het voordeel van vier sterke landen is ook dat ze punten van elkaar gaan pakken’, vervolgt Pot.

Over de samenstelling van de EK-selectie heeft Pot nog geen contact gehad met bondscoach Louis van Gaal, die ten tijde van het toernooi met het grote Oranje een trip door Azië maakt. ‘Maar bijvoorbeeld Kevin Strootman en ook andere spelers van het A-elftal hebben al laten weten graag mee te gaan. Ons doel is in ieder geval om het EK te winnen’, blikt Pot (foto) vooruit.

Van de problemen en het geweld in Israël (inmiddels is er wel een staakt-het-vuren) merkte Pot in Tel Aviv helemaal niets. ‘Het was hier heel rustig. Wat dat betreft maak ik me ook nog niet zo veel zorgen over het hoofdtoernooi’, besloot Pot.

Voetbal International / Foto’s SV

Hoofdsponsor: