10 januari 2011 In de media

Zweten in Belek 1

Het is hier fantastisch, melden de meeste spe­lers van Vitesse vlak na aankomst in Belek, aan de Turkse goudkust. Het zon­netje schijnt, het hotel is perfect en de faciliteiten uitstekend.

Vakantie 
Vitesse is zoals zo veel clubs be­gonnen aan een trainingskamp van een week in het zuiden van Turkije en de voetballers hebben er zin in. Met een graadje of achttien is het in januari goed toeven aan de Turkse kust. Dat vinden de thuis­blijvers ook. Die zien de trip toch ook een beetje als een veredelde vakantie. De spelers hoeven zich nog net niet te excuseren bij hun partner, maar veel scheelt het niet.

Vitesse is niet de enige profvoet­balclub die de zon opzoekt. Een groot deel van de eredivisieclubs bereidt zich in Turkije voor op de tweede seizoenshelft. Zo arriveer­den de dag voor Vitesse ook al de collega’s van AZ, De Graafschap, Willem II en VVV-Venlo gelijktij­dig op de luchthaven van Antalya. Zo slecht gaat het ondanks de mil­joenen verliezen in de eredivisie, blijkbaar niet met de Nederlandse profclubs.

Het Sueno Golf hotel, waar Vites­se te gast is, behoort tot de beste hotels in Belek en omgeving. De slogan van het vijf sterren-resort is: ‘een plek waar je altijd wil zijn en nooit meer weg wil’. Een be­zoekje aan het Sueno Golf leert dat daar niets aan gelogen is. Maar dat geldt de meeste luxe hotels in de buurt, die in deze periode voor redelijke prijzen te huur zijn.

Het complex is gelegen aan een meer, de zee ligt op loopafstand. Er is een groot buitenzwembad en een golfbaan. En misschien wel het belangrijkste voor de spe­lers, de luxe kamers zijn voorzien van een snelle internetverbin­ding. De huidige profvoetballer kan geen dag zonder internet. De laptop wordt snel opengeklapt en via twitter, hyves of mail is er con­tact met familie in Nederland.

Hoe het in Turkije is? Nou, we hebben hard getraind, maar ook gerust. Nee, het is geen vakantie.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: