6 januari 2010 In de media

Zweten in Turkije

Vitesse doet tijdens het trainingskamp mee aan het meest prestigieuze toernooi dat deze winter plaatsheeft aan de Turkse kust.
Dankzij connecties van wedstrijd­makelaar Marcel Janssen heeft de Arnhemse ploeg een plek gekre­gen in het deelnemersveld van de Tuttur. com Cup, de opvolger van de in het internationale voetbal zeer bekende Efes Cup.
Vitesse opent het evenement van­avond met de wedstrijd tegen Be­siktas, de dertienvoudig en rege­rend landskampioen van Turkije.

Morgenavond staan Hamburger SV en Kayserispor tegenover el­kaar in Antalya. Zaterdag, de slot­dag van het evenement, hebben de kleine en de grote finale plaats op het WOW Football Center, waar Vitesse onder leiding van trai­ner Aad de Mos al eens de bedui­dend minder aansprekende Anta­lya Cup 2 veroverde.

Televisiezender Eurosport doet li­ve verslag van de Tuttur. com Cup.
Net als in januari 2005, toen Vites­se deelnam aan de Efes Cup. Voor het oog van heel Europa leverde Vitesse toen een wanprestatie te­gen Malmö FF (6-0). Jan Streuer, jarenlang technisch directeur bij Vitesse, noemde het de grootste schande die hij in Arnhemse dienst had meegemaakt. Daarna verloor Vitesse nog met 1-0 van Be­siktas.

Eurosport wordt uitgezonden in 59 landen en 20 talen. Ook Euro­sport 2 heeft met 35 landen en 10 talen een gigantisch bereik. De wedstrijd van vandaag is net als de strijd om plek drie te zien op Euro­sport 2, terwijl Eurosport het tref­fen van morgen en de finale uit­zendt. Voor Vitesse is de Tut­tur. com Cup een mooie kans om het eigen imago internationaal wat op te poetsen.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: