11 januari 2011 In de media

Zweten in Turkije 2

Hij wordt wel het privé­project van Merab Zjor­dania genoemd. Gior­gio Chanturia, 17 jaar oud en net als Zjordania geboren in Georgië. De clubeigenaar van Vitesse haalde de kleine dribbe­laar afgelopen zomer op in Span­je, waar hij kort in de B-jeugd van FC Barcelona speelde.

Chanturia

Giorgio hoeft zich niet te bewijzen met zes landgenoten tijdens een stage bij Jong Vitesse/AGOVV. Giorgio is een geval apart. Omdat Chanturia nog geen acht­tien jaar is en van buiten de Euro­pese Unie komt, mag hij nog niet uitkomen voor Vitesse. In april viert Chanturia zijn verjaardag en zijn debuut zal daarna ongetwij­feld niet lang op zich laten wach­ten. Want voetballen, dat kan hij. Chanturia traint al maanden mee met de A-selectie van Vitesse.

Theo Bos, de voorganger van trai­ner Albert Ferrer, vond dat Chan­turia iets speciaals had. Hij kon ge­nieten van de techniek en balbe­handeling van Chanturia, maar zag ook zijn andere kant. Want als Chanturia een keer geen zin heeft, dan doet hij ook niet veel.

Uiteraard is Georgio van de partij in Belek. De aanvaller met rug­nummer 43 valt op. Op zijn rood/ roze schoenen, dat is dan wel weer jammer, maakt hij de ene na de andere mooie passeer­beweging. Ook kanjer Slobodan Rajkovic moet er aan geloven en wordt met een schaar het bos in­gestuurd. Ferrer kan niet anders dan tevreden zijn over de Geor­giër.

Vandaag komt Zjordania over uit Nederland. Dan kan hij in Belek zelf beoordelen of zijn pupil weer stappen heeft gemaakt. Chantu­ria, onthoud die naam. Die jon­gen komt er wel.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: