12 januari 2011 In de media

Zweten in Turkije 3

Vitesse is achter de schermen druk bezig met het aantrekken van een aanvaller. Zolang er niets concreet is, wil de technische lei­ding geen namen noemen. De club heeft nog drie weken de tijd, de zogenoemde transfer window sluit op 31 januari.

Nieuwe spits 

Doelpunten zijn nodig om Vites­se uit de degradatiezone te krij­gen. De club heeft geen speler die makkelijk scoort. Topscorer is Marcus Pedersen met vier tref­fers. Wil je om Europees voetbal spelen, en dat wil Vitesse, dan heb je een speler nodig die in een seizoen minimaal vijftien goals maakt.

Voetballers die dat in het verle­den deden voor Vitesse zijn on­der meer Roy Makaay, Danko La­zovic, Pierre van Hooijdonk en na­tuurlijk Nikos Machlas, die in het seizoen 1997/1998 Europees top­scorer was met 34 competitie­goals.

Wiljan Pluim (een gemaakte spits) is in de winterstop vertrok­ken naar Roda JC en Lasse Nils­son wil terug naar Zweden. Als ook hij vertrekt, verliest Vitesse nog eens twee spelers die een doelpunt kunnen maken.  De Turkse spits Sinan Kaloglu zag zijn overgang naarWillem II op het laatste moment afketsen, maar ik verwacht niet dat hij de­gene is die Vitesse op het juiste spoor zet.

De spanning onder de spelers in Belek is voelbaar. Zij zijn be­nieuwd of er een speler bijkomt en zo ja wie. Wat mij betreft wordt het er slechts één. Kwali­teit boven kwantiteit. Vitesse is toe aan een opvolger voor Dank Lazovic, in 2007 met 19 goals de laatste doelpuntenmachine van Vitesse.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: