15 januari 2011 In de media

Zweten in Turkije 4

Marcel van Roosmalen schrijft weer een boekje over Vitesse. Na het prijswinnen­de ‘Je hebt het niet van mij’ en ‘Het jaar van de adelaar’ vertelt hij toe te zijn aan deel drie. Van Roosmalen volgt in Belek het trai­ningskamp van Vitesse. Het be­looft weer een spraakmakend boek te worden. Volgens hem speelt er van alles.


De media
Ted van Leeuwen wil dat het afge­lopen is met het geroddel bij Vit­esse. Hij is klaar met Hollywood aan de Rijn. Rondom de spelers­groep moet rust heersen. De me­dia dienen afstand te bewaren. Op nog een boek van Van Roosmalen zit hij niet te wachten.

In het verleden waren er spelers bij Vitesse die lekten naar de pers. Uiteraard moet dat ook afgelopen zijn. Speelt een voetballer een ma­tige wedstrijd, maar krijgt hij een voldoende in de krant? Het maakt van hem een verdachte.
Trainer Albert Ferrer zit op één lijn met de technisch directeur. De Spanjaard speelde jaren voor FC Barcelona en later ook Chel­sea. Het is voor een journalist las­tig een speler van één van beide clubs te spreken te krijgen. Als het aan Ferrer ligt, geldt straks bij Vitesse hetzelfde.

Ferrer heeft niet zo veel met de pers en andere pottenkijkers. Dat bleek ook op het trainingskamp. Tussen zondagavond en maandag­middag moet hij zich aan iets heb­ben gestoord. Op maandagmiddag werden journalisten, die te dicht bij de technische leiding gingen staan, door Van Leeuwen naar de andere kant van het veld ge­stuurd. Vitesse- speler Dalibor Ste­vanovic zag het en riep geksche­rend ‘paparazzi’. Het leek erop dat hij en de andere spelers waren geïnformeerd over de actie. Overi­gens viel het achteraf mee. Met dank aan perswoordvoerster Ester Bal, zij bemiddelde.

Of Van Leeuwen het derde boekje van Van Roosmalen gaat lezen is de vraag. Hij zegt het veelbespro­ken ‘Je hebt het niet van mij’ niet gelezen te hebben. Ik ga het wel le­zen en ben heel benieuwd.
Georgiërs en Russen terug naar hun eigen land, Arnhemse profclub blijft ze wel volgen

De Gelderlander

Hoofdsponsor: