8 januari 2010 In de media

Zweten in Turkije deel 2

Voetbalgekte in Turkije

Vitesse speelt zaterdag tegen Kayserispor (dat gisteren met 3-0 verloor van HSV) om de derde plaats in de Tuttur.com Cup. Het wordt geheid weer spektakel op het WOW Football Center in Antalya. Sinds de derde plaats op het WK 2002 kent de voetbalgekte in Turkije geen grenzen meer. Dat bleek ook woensdag, bij het duel van Vitesse met Besiktas. Bengaals vuurwerk, ruim 200 politie-agenten, soldaten die geen moment weken van de zijde van de aanwezige minister van sport, vijftien cameraploegen die zich verdrongen rond de Turkse Vitesse- spits Sinan Kaloglu, de plaatselijke arbiter die Paul Meima van de persafdeling van Vitesse verzocht even wat foto’s van hem te maken en die na te sturen per e-mail. Voetbal is heilig in Turkije. Schitterend.

Voorafgaand aan het toernooi waren de Arnhemse clubbestuurders present tijdens de officiële opening. In een van de vele hotels aan de kust mochten ze anderhalf uur luisteren naar speeches. De vele camera’s snorden en dus mocht iedereen die maar iets te zeggen heeft over het toernooi ook daadwerkelijk zijn verhaal doen. In het Turks uiteraard.
Vervolgens werd de spelersgroep van Vitesse onder zware politiebegeleiding naar het sportpark geloodst. Twintig, dertig kilometer te hard raasde de politie door de stad om de voetballers tijdig op het veld te krijgen.

Voorzitter Maasbert Schouten moest plaatsnemen op de eerste rij van het ereterras, ver verwijderd van de andere Arnhemse clublieden. De preses zat naast de louter Turks sprekende baas van Tuttur en had geluk dat diens uiterst prettig ogende wederhelft tussen hen in ging zitten.

Fotoverslag training

De Gelderlander

Hoofdsponsor: