9 januari 2010 In de media

Zweten in Turkije deel 3

Dodewaard helpt Vitesse

Het weer in Nederland houdt ook de gemoederen bezig aan de Turkse kust. Elke dag horen we aan het ontbijt de laatste geruchten over clubs die deze kant op willen komen. Heracles Almelo is weggeregend in Spanje, Cambuur schijnt naar Belek af te willen reizen. De Graafschap heeft zelfs besloten twee dagen langer hier te blijven. De sympathieke Superboeren, die in hetzelfde hotel verblijven als de equipe van De Gelderlander, vliegen pas op dinsdag terug. Vitesse stapt dezelfde dag in het vliegtuig richting Düsseldorf. Binnen de Arnhemse club wordt er niet gespeeld met de gedachte de dure benen van de voetballers wat langer te laten warmen onder de Turkse zon. Zondag 17 januari wacht de burenruzie met NEC in Nijmegen. Vitesse heeft dus enkele dagen de tijd om te acclimatiseren in vertrouwde omgeving.

NEC keert komende vrijdag terug van de trip naar Spanje. Dat is dus relatief kort voor de wedstrijd. Vitesse hoopt dat het daardoor iets in het voordeel is. Heerlijk blijft dat toch, het gespeculeer over een naderende voetbalwedstrijd.
Als ik de hier voortdurend doorkomende berichten over het winterweer in Nederland goed heb begrepen, dan lijkt het me vrijwel onmogelijk dat er volgend weekeinde gevoetbald wordt in de eredivisie.

De enige reden die ik kan bedenken waarom er toch gespeeld gaat worden, is dat de KNVB anders behoorlijk in de problemen komt met het competitieschema. Het WK komt er aan, de topploegen PSV en FC Twente spelen nog op drie fronten om de prijzen. Met zo’n volle agenda is voetbal op onbespeelbare velden vroeg of laat onvermijdbaar.

Vitesse zal na thuiskomst zeer waarschijnlijk niet terecht kunnen op sportcentrum Papendal. Daar zijn de trainingsvelden bevroren te hard en besneeuwd. In Belek kreeg de Arnhemse club hulp aangeboden van drie supporters/ sponsors, die met Vitesse zijn meegereisd. Henk Martens, Gerrold Hendriksen en Wim Janssen zijn clubmensen van vv Dodewaard.
Ze boden aan dat Vitesse vanaf woensdag op hun goed bespeelbare hoofdveld mag trainen. Een mooi gebaar, tekenend voor de goede sfeer tussen Vitesse en de meegereisde supporters in Turkije.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: