5 februari 2021 In de media

Gestopte Vitessenaar Beerens blikt tevreden terug

Roy Beerens onderhield bij Vitesse een haat-liefde relatie met trainer Leonid Slutskiy. Beerens, die eind vorig jaar zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing, werd door de Rus een jaar lang uit de selectie gezet vanwege aanmerkingen op de speelwijze van de Arnhemmers.

In zijn eerste periode na zijn terugkeer in Nederland bij Vitesse was alles nog koek en ei tussen speler en trainer. De 33-jarige aanvaller had een basisplaats onder Slutskiy en de resultaten vielen niet tegen. Toch ontstond er een conflict, omdat Beerens zich negatief uitliet over de behoudende speelwijze van Vitesse.

“Zo zit ik nu eenmaal in elkaar”, vertelt Beerens over die kritiek in gesprek met het Eindhovens Dagblad. “Als ik iets te melden heb, dan zeg ik het. Of het nu tegen de koning of tegen wie dan ook is.” Slutskiy besloot Beerens te verbannen uit de eerste selectie van de Arnhemmers. Na zijn vertrek probeerde Beerens de draad weer op te pakken, maar besloot afgelopen kerst na een carrière van bijna vijftien jaar om te stoppen met voetballen.

Er had wel wat meer ingezeten, vindt Beerens zelf. Toch is de aanvaller, die naast Vitesse ook speelde voor PSV, NEC, sc Heerenveen, AZ, Hertha BSC en Reading tevreden met zijn loopbaan. Beerens kwam zelfs nog tot twee vriendschappelijke interlands in het shirt van Oranje. “Ik heb er alles voor gedaan in de jeugd en als prof, maar ik ben ook een bourgondisch mens. Ik heb nooit volgens strakke voedingsschema’s geleefd, dat is nu bijna bij elke club normaal. Ach, ik had misschien een paar jaar langer kunnen voetballen, maar het is goed zo. Ik ben tevreden.”

Lees ook: Roy Beerens beëindigt zijn actieve carrière ‘Ik wil de leiding van Vitesse bedanken’

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: